joi, 14 noiembrie 2013

La Ligǎ cu TAB-ul



            La alegerile de la Liga lui Miticǎ s-a venit cu TAB-ul. Pare cǎ Osama Bin Laden-ul footbalului autohton, eternul Președinte, dupǎ 17 ani a pǎrǎsit comedia ororilor cu fruntea sus. A avut șansa sǎ iasa singur, cu pieptul dezgolit, într-un fel de Tiananmen rǎsturnat, în faţa taburilor USL-ine cu steagul alb și sǎ încheie armistiţiul, fǎrǎ sânge vǎrsat.

            Hazardul, ca un mare regizor, m-am uitat la televizor, a potrivit o secvenţǎ teribilǎ care va rǎmâne în istorie balonului desumflat. Se dǎduserǎ rezultatele voturilor. Singur, Miticǎ Dragomir urca sfidǎtor spirala scǎrilor de la Ligǎ, în timp ce patronii coborau încolonaţi, unul cǎte unul, spre ieșire. Fostul Președinte a dat mâna doar cu cei puţini care îl votaserǎ.

            Mi-am adus aminte o secvenţǎ reala și inexplicabilǎ petrecutǎ nu de mult undeva în continentul negru. Lawrence Anthony, o legendǎ a Africii de Sud, autor de cǎrţi, militant activ pentru protecţia elefanţilor în jungla vânǎtorilor de fildeși, dupǎ o viaţǎ de om dedicatǎ salvǎrii faunei și-a încheiat conturile. Se pare cǎ patrupedele uriașe i-au recunoscut meritele și când i-a survenit moartea, într-un marș inexplicabil, s-au deplasat unul în spatele celuilalt pe parcursul câtorva kilometrii, pânǎ în curtea omului. Au stat liniștiţi acolo douǎ zile și dupǎ înmormântare au plecat, în aceiași ordine desǎvârșitǎ de unde veniserǎ.

            Și Miticǎ a trecut tǎcând pe lângǎ elefanţi, dar numai dupǎ ce a semnat un document important care dezvǎluia un mic secret al cifrelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu