marți, 14 septembrie 2021

Guşteri la ofertă

 


Un anunţ important pentru prietenii şi cititorii interesaţi, care din cauza tirajului limitat la primele două ediţii, nu au reuşit să-şi procure Guşterele. Mâine, 15 septembrie, la chioşcurile de presă(alea care mai sunt) împreună cu Ziarul Jurnalul, Editura Hoffman în seria prestigioasă Jurnalul cărţilor esenţiale, difuzează o nouă ediţie a romanului, adăugită şi cu nume schimbat – Tobârlanii.

În Merişanii de Argeş, satul de baştină al copilăriei, bunicul meu nu-şi purta numele, dorind probabil să şi-l ferească de poreclă. În şapte sate sau şaptezeci, extinzând demersul – nicăieri şi nimeni, nu ştiu să-şi fi purtat porecla atât de mândru, pe uliţele prăfuite ale începutului şi până aproape de sfârşitul secolului trecut. Tobârlan. Doamne, ce nume viguros, cât orgoliu, razvrătire dar şi nedumerire totodată pentru noi nepoţii, strigaţi mai târziu, „de-ai lui Tobârlan”, fără ca numele noastre adevărate, rostite doar când erau citite în catalog de învăţatori şi profesori, să fie ştiute întregi de cineva în comunitatea locului.

Mulţumiri Domnului Andy Barcan, Directorul Editurii Hoffman, Domnilor Ştefan Mitroi şi Florin Dochia care m-au sprijinit în realizarea acestui proiect şi nu în ultimul rând celor de la Jurnalul.

Vă doresc să aveţi(Sper să fie!) o lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu