marți, 28 septembrie 2021

Inpolitic. ALANDALA





Eram în interiorul unui ceas al după amiezii, ieri.

Ştergeam cu hârtie de ziare, urmele de pe geam ale norului adus de vânt din vulcanica inimă a insulelor Canare, şi, citeam titlurile în aldine, care parcă se prăvăleau către mine în neştire în numele viitorului evidentent în panică.

Doamna Merkel derula înapoi printre aplauze, ca un adevărat artist, filmul mut şi trist al cântecului ei de lebădă, la un scrutin pierdut de CDU.

Putin, din Kremlinul puterii absolute, plecase la vânătoare de tigrii vărgaţi, în sălbăticiile cunoscute ale bătrânei  Siberii şi la pescuit de crapi, spânzuraţi câte şase în undiţa celui mai cel dintre satrapi.

Ursula von der Leyen de la Bruxelles a ajuns în Bucureştiul lui Klaus, într-un scurt repaus cu plimbare şi treabă. Căutau amândoi fără grabă, prin iarbă, un răspuns anume... Locul potrivit noului spital de urgenţă, să dea fără glume undă verde înălţării lui, cum era stabilit în PNRR-ul lui Ghinea cu două statui la poartă.

Cât despre talibani, am pescuit ştirea mototolită din ziar... În marea lor decenţă, au zis destul!... E interzis să se tundă vreo barbă de elită la Kabul, măcar nişte ani!...

Doar Mandolină Orban, fără noroc, dar senin, ieşea din joc punându-şi în destin semnătură pe demisia de la Camera deputaţilor

Măi fraţilor, în natură totul se învârteşte, a conchis Comisia pentru Cultură Politică. După iarna bărbaţilor, în notă realist-critică, în primăvară încolţeşte şi se sacrifică gambitul damelor. Doar Covidul sporeşte ca poezia în literatură, tot anul!

Moţiunea nu se justifică. Trageţi paravanul până la cer! Câţu rămâne premier ştiind să cheltuie banul cum se cuvine!

S-auzim numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu