joi, 25 noiembrie 2021

Zădărnicirea bunelor intenţii

 



Sunt în întârziere. După orar ar fi trebuit să fi servit deja micul dejun. Intru în bucătărie. Ce spune la reţetar pentru cura de slăbire? Patru ciupercuţe, un ou prăjit fără ulei, trântit în castron cu mărar peste câţiva „tăieţei” de bacon, tăiaţi mărunt şi puşi la foc mic în tigăiţa mea specială. Alături într-un ibric sau o oală mai micuţă fierbe o cafeluţă fără nici un procent de zahăr prefiert în apă, să-mi asigure confortul şi resortul unui trai de mahăr decent, jumătate în rai, jumătate în groapă, evident...

Scot ciupercuţele pe masă şi oul din frigider. Tai baconul. Îl pun în tigaie. Oul e tare, coaja lui abia de se-ndoaie, parcă-i de fier. Mă chinui, dar până la urmă reuşesc. Nevastă-mea se uită la televizor, tace şi mă lasă în pace discretă, cât să mă desfăşor. Mai trage din când în când cu ochiul pe vizor, să nu fac vreo năsărâmbă. Şi, cum e natura strâmbă câteodată, în gând, taman în clipa aia a intrat soarele într-un dâmb de nor. Virez ca din avion, ocolind tigaia şi deversez interiorul oului, ţintind chiuveta. Cojile le expediez direct în castron...

Gălbenuşul pe rozeta de scurgere, e ca ochiul boului în faliment! Ochiul sau boul?... Nu, oul!

În acel moment mi-aş fi dorit o disjungere de la eveniment. Bine că nu l-am întins pe covor!... Nu pricep de ce râde nevasta!

După treaba asta mi-am turnat cafeaua în ceaşcă şi-am băgat-o în frigider, să se răcească…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu